En sjef har ansatte, mens en leder har følgere.

bloggbilde

I gamle dager søkte vi mennesker oss sammen for trygghet og for å overleve. Vi samlet oss i ulike stammer. Hvis vi ser på utviklingen frem til i dag, så har ikke vi forandret oss veldig mye. Vi  mennesker har fortsatt behov for å tilhøre og vi samler oss fortsatt i stammer. Vi tilhører ikke bare en, men flere og vi fortsetter å joine dem. Det å tilhøre en gruppe – eller en stamme, med likesinnede mennesker gjør livene våres enklere.

Takket være internett kan vi nå være en del av en større stamme uten geografiske grenser og sosiale medier har gitt oss muligheten til å lede de stammene som vi former. Det har åpnet opp dører for å binde sammen stammer som ikke eksisterte tidligere.

I dag kan man både følge merkevarer og  kommunisere med andre om merker i sosiale medier. Men dersom man ikke har en som leder, mister stammen fort sin verdi.

Derfor bør selskaper ha en som leder stammen, en som kan det å bygge community rundt merkevarer i sosiale medier. En leder som tar med seg stammen på en reise, der stammen sammen skaper resultater.

Vi lever i en verden der vi bruker penger på historier og ting vi tror på . Vi handler mer basert på følelser enn før, vi hører mer på andre og vi er mer åpen for å bli påvirket. Men hvorfor  fortsetter merkevarer å mase etter annerkjennelse, som for eksempel å spørre etter likes på Facebook?  Er stammens leder redd for å lede? Det å være en leder handler om  å skape en forandring som du tror på. En sjef har ansatte, mens en leder har følgere. Derfor trenger merkevarer en leder som faktisk leder og ikke en sjef som bestemmer i de sosiale mediene.

Hvordan leder du din stamme?

Reklamer

One thought on “En sjef har ansatte, mens en leder har følgere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s