Hvordan bygge et Community rundt en nettbutikk?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gårsdagens samtale emne på jobb (med min kollega Ola Winsens) var hvordan kan man  bygge et strekt community og skape engasjement  rundt en nettbutikk? Hvordan kan vi bruke de sosiale mediene i verktøykassen på en leken måte som bidrar til økt trafikk inn mot nettbutikker?

 I mitt forrige blogginnlegget  var jeg innom sosial valuta. Vi mennesker elsker å dele historier som bidrar til at vi oppnår ønsket status hos våres relasjoner. Så vi tenkte hvorfor ikke gi nettbutikkens publikum sosial verdi?

Etterhvert som samtalen utviklet seg begynte vi å komme inn på hvordan vi kan leke med Instagram for å skape engasjement og bygge community.

I følge  Hans Petter  som kan sine tall og kjenner godt til sosiale medier i Norge, finnes det rundt nærmer 700 000 norske brukere på Instagram. Og vi ser at de fleste ønsker å vise frem sine bilder til flere med å tagge de med hashtags.

Det som slo oss var, hvorfor ikke bruke instagram bildene med merkets hastags inne i nettbutikken? Tenk deg selv hvis ditt bilde ble plukket ut til  f.eks ukens outfit og ble publisert i nettbutikken, hva er det første du ville ha gjort? Jo du ville ha fortalt det til noen andre, ikke bare til en men til mange! Men også dele det med dine sosiale medier venner.

Vi  må også fokusere på å bygge et strekt community rundt hjemmet på nett og ikke bare i de sosiale medie kanalene. Det å jobbe  som community manager eller community bygger handler ikke bare om sosiale medier men også om å bygge community og skape engasjement rundt merkevarens nettsted.

Reklamer

3 thoughts on “Hvordan bygge et Community rundt en nettbutikk?

 1. Så et foredrag «Latter/Staude og Marthinsen på SMD2013 på Latter» mye bra forsking om tema…
  spesielt utdrag fra bok «Steinar Olsen» link: sitat fra 38 min 58 sek… Forbrukerens makt.

  #emneknagg til produkter vi i iallefall vi bruke.
  #Keepupthegoodwork

 2. Flott innlegg, Nina.
  Godt skrevet og veldig interessant tema du tar opp. Godt tips med Instagram også.

  God helg fra Nydalen! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s